
Recepten
Gezonde Recepten voor Effectief Afvallen | Jouw Gids naar een Slanker Leven
Het kan best een uitdaging zijn om elke dag een gezonde én lekkere maaltijd op tafel te zetten. Bij My-LifeSlim maken we het je makkelijker met een uitgebreide selectie van gezonde recepten die voldoen aan de richtlijnen van de Schijf van 5. Of je nu wilt afvallen, je energieker wilt voelen of gewoon gezonder wilt eten, onze recepten zijn voedzaam, eenvoudig te bereiden en boordevol smaak.
Met onze praktische kooktips en snelle recepten leer je koken op een manier die past bij jouw drukke leven. Je kunt eindeloos variëren met verse ingrediënten, zonder in te leveren op smaak of gezondheid.
Laat je wekelijks inspireren door onze recepten, die je ontvangt tijdens de weegmomenten. Of bekijk direct de lekkere en gezonde gerechten hieronder. Elk recept helpt je stap voor stap op weg naar een gezondere leefstijl.
Diner recepten

Kipshoarma Salade
4 Personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram kipfiletblokjes* (Geen kippendij of kant en klare, deze zijn te vet!)
- 15 gram shoarmakruiden*
- 2 sjalotten
- 2 kropjes baby romaine sla of ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 bosje radijsjes
- 2 el Kesbeke sladressing of een zelfgemaakte dressing*
- 1 bakje platte peterselie (10 gram, blaadjes grofgesneden)
Bereidingswijze:
- Meng de kipblokjes en de shoarmakruiden in een kom. Laat 15 min. staan.
- Schil de komkommer en snijd deze in dunne schijfjes.
- Maak vervolgens de paprika’s schoon en snijd deze in kleine blokjes.
- Was de radijsjes en snijd deze in dunne schijfjes.
- Spray wat ”pemspray” in de pan en bak de kipfiletblokjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
- Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de sla in reepjes van circa 1 cm breed.
- Verdeel alle groenten over 4 borden en sprenkel een beetje dressing erover.
- Leg de blokjes shoarmakip op de sla, strooi een beetje peterselie erover en serveer de salade direct.
Menusuggestie:
Ook lekker in een volkorenwrap
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

Oosterse kipsalade
4 Personen
Ingrediënten:
- 200 gr. kipfilet of gerookte zalm
- 1 klein rood pepertje
- ca. 200 g slablaadjes
- 1 el olijfolie
- 2 theel. sesamzaadjes
- 1 eetl. fijngehakte munt
- voor de dressing:
- 1 perssinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje of kleine ui
- 2 eetl. citroensap
- 1 eetl. zoute sojasaus
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de dressing voor de salade: pers de sinaasappel uit, hakhet ontvelde knoflookteentje in kleine stukjes en leg deze in een grote kom. Snipper hetgepelde sjalotje en doe de snippers bij de knoflook. Voeg de citroensap, de sojasaus en het sinaasappelsap toe en roer door elkaar. Verwijder de bovenkant en het steeltje van het pepertje. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Was en droog de slablaadjes.
- Verhit ca. 2 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak de kipreepjes in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze minstens 10 minuten marineren.
- Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
- Verdeel de blaadjes sla over borden. Verdeel de reepjes kip en de dressing erover. Garneer de salade met de peperringetjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.
Menusuggestie:
Vervang de ringetjes rode peper (die scherp van smaak zijn) door in ringetjes gesneden
lente-/ bosui.

Hartige pannenkoek
2 Personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 125 g volkoren tarwemeel of boekweitmeel
- 1 ei
- 250 ml magere melk
- 200 g mager rundgehakt
- 125 g taugé
- 2-3 stengels paksoi, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
- Chilipoeder naar smaak
- 30 g geraspte 20+ kaas
Bereidingswijze:
- Meng het volkoren tarwemeel, het ei en een snufje zout in een beslagkom.
- Voeg al roerend de melk toe en mix tot een glad beslag.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een portie beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt.
- Bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog is. Schep de pannenkoek uit de pan en houd deze warm op een bord onder een deksel. Herhaal tot het beslag op is.
- Verhit wat bakspray in een andere pan en fruit het fijngesneden teentje knoflook.
- Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout, peper en chilipoeder en bak het rul.
- Voeg de taugé en de paksoi toe en bak nog 4-5 minuten mee.
- Vul de pannenkoeken met het gehakt- en groentemengsel en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Rol de pannenkoeken op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.
Eet smakelijk!

Pizza plaat
4 Personen
Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 180 gram havermout
- 90 gram courgette
- 80 gram magere kwark
- 3 eieren
- snuf zout en peper
- Snufje Italiaanse kruiden
- Snufje chili vlokken
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Zelf de bodem maken:
- Havermout, courgette, kwark, kruiden en eieren mengen tot een glad beslag met een keukenmachine of staafmixer.
- Smeer uit op een ovenplaat met bakpapier. Bak op 200ºC 20 minuten in de oven.
- Wanneer hij goudbruin is, kun je hem beleggen met saus en de vulling naar wens en smaak.
- Dan nog 5 à 10 minuutjes in de oven op 200ºC.
Vulling:
- Saus: Sugocasa saus even 10 minuten in laten dikken op laag vuur.
- Beleg, bijvoorbeeld: puntpaprika, champignons, ui, spinazie, cherrytomaat, prei, geruld gehakt, tonijn enz.
- Bestrooien met wat Italiaanse kruiden en de pepermolen. Beetje geraspte kaas 30+.

Visstoof
2 Personen
Ingrediënten:
- 2 witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, schol of tilapia)
- 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
- 1 paprika, in reepjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g cherry tomaten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden (of tijm en oregano)
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml visbouillon (je kunt ook een beetje water gebruiken)
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 1/2 citroen voor extra frisheid
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en courgette toe en bak ze 5-7 minuten tot ze een beetje beginnen te kleuren en zachter worden. Voeg de Provençaalse kruiden toe en bak nog 1 minuut mee.
- Doe de groenten in een ovenschaal en leg de visfilets er bovenop. Bestrooi de vis met een beetje zout, peper en eventueel een beetje citroensap.
- Voeg de gehalveerde cherry tomaten en de visbouillon toe. Dek af met wat aluminium folie en zet schaal in de oven. Laat het stoofpotje 15-20 minuten garen, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt en de groenten goed gaar zijn.
- Haal het stoofpotje uit de oven en serveer direct. Je kunt er eventueel een beetje verse peterselie overheen strooien voor extra smaak en kleur.
Tip:
Je kunt variëren met de groenten afhankelijk van wat je in huis hebt. Denk aan venkel of spruitjes.
– Dit gerecht is al heel smakelijk op zichzelf, maar je kunt het eventueel serveren met gekookte quinoa ( 100 gram p.p.) of een volkoren wrap.
Eet smakelijk!

Lasagna met asperges
4 Personen
Bereidingstijd: 30 min. + oven 40 min
Ingrediënten:
- 1,5 kilo asperges geschild (2 kilo vuil)
- 250 g magere ham blokjes
- 2 eieren
- 2 eetl. fijn gesneden peterselie
- 4 eetl. Paturain light of Philadelphia bieslook
- 3 dl kookvocht van de asperges
- 160 g lasagna vellen volkoren (8vellen)
- Versgemalen peper
- Bakspray
- 1 bakje hüttenkäse
- 2 eetl. Geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Snijd de asperges in stukjes van 2 tot 3 cm.
- Breng de asperges in weinig water met zout aan de kook. Laat 2 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht afkoelen. Giet ze af, maar vang het asperge vocht op.
- Neem 3 dl van het asperges vocht, verkruimel de bouillontablet door het vocht en roer de Paturain light er doorheen. Meng op het laatst 2 eieren erdoor.
- Roer vervolgens de warme ingredienten: uitgelekte asperges, magere ham blokjes, peterselie door de massa, en maak het op smaak met versgemalen peper.
- Breek of knip de lasagne vellen in kleine stukjes, en roer deze door de massa.
- Verwarm de oven voor op 180 °c.
- Spray een ovenschaal in met Fry-Light bakspray. Giet de massa in de ovenschaal.
- Verdeel hüttenkäse over de lasagne en bestrooi met de 20+ kaas.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in 35 à 40 minuten gaar.
- Serveer het gerecht meteen vanuit de oven.
Menusuggesties
Lekker met een frisse salade.
Tip:
- Voeg nog wat gewokte courgette- en ui blokjes toe.
- Meng een snufje nootmuskaat door de hüttenkäse
Eet smakelijk!

Vegetarische pizza
4 Personen
Ingrediënten:
- 4 volkorenwraps
- 400 gram Chinese roerbakgroente (of naar keuze roerbakgroente)
- 150 gram verse, voorgekookte haricots verts
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 100 gram taugé
- 300 gram vegetarisch gehakt
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel kardemompoeder
- Wat peper naar smaak
- 4 eetlepel Philadelphia light
- 100 gram 30+ geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Doe wat bakspray in de pan en bak de vegetarisch gehakt met de sojasaus, knoflookpoeder, kardemom en een snufje peper. Bak het gehakt 3-5 minuten.
- Voeg de Chinese roerbakgroente en champignons toe aan de pan en roerbak alles samen voor ongeveer 4-5 minuten.
- Voeg de gekookte haricots verts en taugé toe en bak nog een minuutje mee. Zet het vuur uit en zet de groenten apart.
- Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
- Leg de volkorenwraps op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Meng de Philadelphia light met een eetlepel water per persoon tot een gladde saus.
- Bestrijk de wrap met de Philadelphia saus.
- Verdeel de roerbakgroente en het vegetarisch gehakt gelijkmatig over de wrap.
- Strooi de geraspte kaas erover als topping.
- Leg de belegde wrap in de oven en bak 8 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de rand van de wrap licht krokant is.
- Haal de pizza uit de oven, snijd in punten en serveer direct.
Tip:
Je kunt ook de helft van de taugé bakken en de andere helft later net voor het serveren op de pizza’s doen.
Eet smakelijk!
..
. Personen
Ingrediënten:
Eet smakelijk!
.
Personen
Bereidingstijd:
Ingrediënten:
Diverse recepten

Appelflappen
4 Personen
Ingrediënten:
- 4 volkoren wraps
- 3 zoete appels met schil in kleine blokjes gesneden
- 2 handjes rozijnen
- 2 theelepels vloeibare zoetstof
- kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spray wat frylight of olijfolie in je koekenpan en meng de stukjes appels samen met de rozijnen, een paar flinke snuffen kaneel en de vloeibare zoetstof.
- Bak dit mengsel een minuut of 5 aan in de pan tot de appelstukjes wat zachter zijn geworden.
- Verdeel het appelmengsel over het midden van de 4 wraps. Vouw ze in een driehoek dicht en leg ze met de gevouwen kant onder op een bakplaat of rooster in de oven.
- Bak de appelflappen 10-15 minuten tot ze lichtbruin en krokant zijn.
Eet smakelijk!

Tinto de Verano - Wijn van de zomer
1 Persoon
Bereidingstijd: 2 minuten
Ingrediënten:
- 1dl Fanta Lemon zero en/of bitterlemon light
- 0,5 dl Droge rode wijngekoeld!
- Sinaasappelschijfjes
- IJsblokjes
Bereidingswijze:
- Meng in een groot wijnglas of longdrinkglas de wijn met de frisdrank.
- Garneer met schijfjes sinaasappel en blokjesijs.
- Nog een mooi rietje / stampertje toevoegen en genieten maar.
Proost 🍷….. Op een mooie slanke zomer !!
Variatietip
Citroen, limoen, grapefruit enz.toevoegen.
Ideaal in het My-LifeSlim programma !!!!

Eiersalade
- 4 eieren
- 4 eetlepels Hüttenkäse (of magere kwark)
- 2 eetlepel bieslook, fijn gesneden
- peper en zout
- 2 snufjes kerriepoeder
- 1 tot 1,5 theelepel Sambal Oelek (naar eigen smaak)
Bereidingswijze:
- Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
- Laat ze schrikken in koud water en pel ze en druk de eieren fijn met een vork.
- Meng hierna de hüttenkäse of kwark met de eieren en bieslook.
- Breng het op smaak met de kerriepoeder, sambal, peper en zout.
- Meng evt. kleine stukjes augurk door de salade heen
- Meng evt. kleine stukjes zilveruitjes door de salade heen
Variatie tip:
Meng in plaats van de kerriepoeder eens een theelepel paprikapoeder door je eiersalade voor een andere smaak.
Lekker op een volkoren melba toastje of cracker tijdens de lunch
Eet smakelijk!