Recepten

Gezonde Recepten voor Effectief Afvallen | Jouw Gids naar een Slanker Leven

Het kan een uitdaging zijn om dagelijks een gezonde en smakelijke maaltijd te bereiden. Daarom bieden wij bij My-LifeSlim een scala aan lekkere en gezonde recepten die voldoen aan alle belangrijke eisen van de Schijf van 5. Of je nu wilt afvallen of gewoon gezonder wilt eten, onze recepten zijn gebalanceerd, voedzaam en zullen zeker in de smaak vallen.

Met onze handige kooktips en trucs leer je snel eenvoudige en snelle recepten die je dagelijks kunt gebruiken, zodat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. Ons coachingprogramma brengt jouw individuele behoeftes in kaart, van gezondheid tot persoonlijke voorkeuren en levensstijl, zoals sportgewoonten of werktijden. Wij passen de recepten aan op jouw persoonlijke situatie voor een duurzaam effect in jouw leef- en eetgewoonten.

Laat je verrassen door onze wekelijkse nieuwe recepten en maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en doelen. Neem contact op via telefoon, Whatsapp, of ons contactformulier voor meer informatie. Elk gerecht helpt je op weg naar een gezonder leven.

 4 Personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram biefstuk
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepel balsamicoazijn*
  • 2 eetlepel olijfolie*
  • 1 theelepel zeezout
  • Zwarte peper
  • ½ limoen
  • 150 gram rucola en 100 gram ijsbergsla

Bereidingswijze:

 
  1. Haal de biefstuk uit de verpakking en laat op temperatuur komen.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in niet te dunne plakken.
  3. Snij de uien in dikke plakken van 1,5 cm.
  4. Meng de azijn en de olie tot een dressing. Bestrijk de courgette, ui en de biefstuk met de helft van de dressing.
  5. Gril de courgette op de barbecue aan beide kanten goudbruin. Na het grillen de courgette bestrooien met een beetje zeezout en zwarte peper.
  6. Pers de limoen uit, en besprenkel de courgette met het limoensap.
  7. Gril ondertussen de ui bruin en gaar.
  8. Gril de biefstuk op de barbecue rosé (in 3 minuten). Bedek de biefstuk met een laagje aluminiumfolie en laat even rusten.
  9. Snij de biefstuk in dunne plakken.
  10. Meng de sla in een kom of bord en verdeel de courgette, ui en de biefstuk over de rucola.
  11. Besprenkel met de dressing die nog over is.
  12. Serveer het gerecht direct.

Menusuggestie:

Heerlijk met volkoren bulgur* of volkoren couscous*

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

4 Personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfiletblokjes*  (Geen kippendij of kant en klare, deze zijn te vet!)
  • 15 gram shoarmakruiden*
  • 2 sjalotten
  • 2 kropjes baby romaine sla of ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje radijsjes
  • 2 el Kesbeke sladressing of een zelfgemaakte dressing*
  • 1 bakje platte peterselie (10 gram, blaadjes grofgesneden)

Bereidingswijze:

  1. Meng de kipblokjes en de shoarmakruiden in een kom. Laat 15 min. staan.
  2. Schil de komkommer en snijd deze in dunne schijfjes.
  3. Maak vervolgens de paprika’s schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Was de radijsjes en snijd deze in dunne schijfjes.
  5. Spray wat ”pemspray” in de pan en bak de kipfiletblokjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  6. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de sla in reepjes van circa 1 cm breed.
  7. Verdeel alle groenten over 4 borden en sprenkel een beetje dressing erover.
  8. Leg de blokjes shoarmakip op de sla, strooi een beetje peterselie erover en serveer de salade direct.

Menusuggestie:

Ook lekker in een volkorenwrap

* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

4 Personen

Ingrediënten:

  • 200 gr. kipfilet of gerookte zalm
  • 1 klein rood pepertje
  • ca. 200 g slablaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 theel. sesamzaadjes
  • 1 eetl. fijngehakte munt
  • voor de dressing:
  • 1 perssinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. zoute sojasaus

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de dressing voor de salade: pers de sinaasappel uit, hakhet ontvelde knoflookteentje in kleine stukjes en leg deze in een grote kom. Snipper hetgepelde sjalotje en doe de snippers bij de knoflook. Voeg de citroensap, de sojasaus en het sinaasappelsap toe en roer door elkaar. Verwijder de bovenkant en het steeltje van het pepertje. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Was en droog de slablaadjes.
  2. Verhit ca. 2 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak de kipreepjes in ca. 10 minuten helemaal gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
  4. Verdeel de blaadjes sla over borden. Verdeel de reepjes kip en de dressing erover. Garneer de salade met de peperringetjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.

Menusuggestie:

Vervang de ringetjes rode peper (die scherp van smaak zijn) door in ringetjes gesneden
lente-/ bosui.

2 Personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 125 g volkoren tarwemeel of boekweitmeel
  • 1 ei
  • 250 ml magere melk
  • 200 g mager rundgehakt
  • 125 g taugé
  • 2-3 stengels paksoi, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Chilipoeder naar smaak
  • 30 g geraspte 20+ kaas
  •  

Bereidingswijze:

  1. Meng het volkoren tarwemeel, het ei en een snufje zout in een beslagkom.
  2. Voeg al roerend de melk toe en mix tot een glad beslag.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een portie beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt.
  4. Bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog is. Schep de pannenkoek uit de pan en houd deze warm op een bord onder een deksel. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Verhit wat bakspray in een andere pan en fruit het fijngesneden teentje knoflook.
  6. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout, peper en chilipoeder en bak het rul.
  7. Voeg de taugé en de paksoi toe en bak nog 4-5 minuten mee.
  8. Vul de pannenkoeken met het gehakt- en groentemengsel en strooi de geraspte kaas eroverheen.
  9. Rol de pannenkoeken op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.

Eet smakelijk! 

 

1 Persoon

Bereidingstijd: 2 minuten

Ingrediënten:

  • 1dl Fanta Lemon zero en/of bitterlemon light
  • 0,5 dl Droge rode wijngekoeld!
  • Sinaasappelschijfjes
  • IJsblokjes

 

Bereidingswijze:

  • Meng in een groot wijnglas of longdrinkglas de wijn met de frisdrank.
  • Garneer met schijfjes sinaasappel en blokjesijs.
  • Nog een mooi rietje / stampertje toevoegen en genieten maar.

Proost 🍷….. Op een mooie slanke zomer !!

Variatietip

Citroen, limoen, grapefruit enz.toevoegen.

Ideaal in het My-LifeSlim programma !!!!

Ingrediënten:
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels Hüttenkäse (of magere kwark)
  • 2 eetlepel bieslook, fijn gesneden
  • peper en zout
  • 2 snufjes kerriepoeder
  • 1 tot 1,5 theelepel Sambal Oelek (naar eigen smaak)

 

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
  • Laat ze schrikken in koud water en pel ze en druk de eieren fijn met een vork.
  • Meng hierna de hüttenkäse of kwark met de eieren en bieslook.
  • Breng het op smaak met de kerriepoeder, sambal, peper en zout. 
  • Meng evt. kleine stukjes augurk door de salade heen
  • Meng evt. kleine stukjes zilveruitjes door de salade heen

 

Variatie tip:

Meng in plaats van de kerriepoeder eens een theelepel paprikapoeder door je eiersalade voor een andere smaak.

Lekker op een volkoren melba toastje of cracker tijdens de lunch

Eet smakelijk!

 

 4 Personen

Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 180 gram havermout
  • 90 gram courgette
  • 80 gram magere kwark
  • 3 eieren
  • snuf zout en peper
  • Snufje Italiaanse kruiden
  • Snufje chili vlokken

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Zelf de bodem maken:
  3. Havermout, courgette, kwark, kruiden en eieren mengen tot een glad beslag met een keukenmachine of staafmixer.
  4. Smeer uit op een ovenplaat met bakpapier. Bak op 200ºC 20 minuten in de oven.
  5. Wanneer hij goudbruin is, kun je hem beleggen met saus en de vulling naar wens en smaak.
  6. Dan nog 5 à 10 minuutjes in de oven op 200ºC.

 

Vulling:

  1. Saus: Sugocasa saus even 10 minuten in laten dikken op laag vuur.
  2. Beleg, bijvoorbeeld: puntpaprika, champignons, ui, spinazie, cherrytomaat, prei, geruld gehakt, tonijn enz.
  3. Bestrooien met wat Italiaanse kruiden en de pepermolen. Beetje geraspte kaas 30+.

 

4 Personen

Bereidingstijd:  minuten

Ingrediënten:

  •  

Bereidingswijze:

 

4 Personen

Ingrediënten:

  •  

Bereidingswijze:

  1.  




lente-/ bosui.